Mobilný marketing je kľúčom k úspechu...

 

Prečo práve na mobilný marketing sa „dnes“ kladie taký dôraz?

 

Žijeme v dobe, keď už nie len v SCI FI filmoch vidíme rôzne tzv. „inteligentné zariadenia“ (mobilný telefón – smartfón, tablet, alebo aj inteligentné hodinky), ktoré nám každý deň robia spoločnosť, pomáhajú nám pracovať aj mimo kancelárie, relaxovať, nakupovať, vedia nás navigovať kam potrebujeme, v zásade sú nápomocné takmer pri každej našej rutinnej činnosti. Stali sa neoddeliteľnou súčasťou našich, už viac menej digitálnych životov. Svoj smartfón, tablet, alebo svoje, teda ak ste šťastným vlastníkom inteligentných hodiniek, viete určite využiť na Vaše potrebné maximum.

 

Viete ale využiť potenciál mobilných zariadení Vašich zákazníkov?

 

Minulý rok 2015 bol podľa rôznych štatistík takpovediac prelomovým. Bol to rok, kedy mobilné zariadenia prevýšili používateľov stolových počítačov. Podľa americkej spoločnosti comScore, ktorá sa zaoberá práve rôznymi analytikmi, ktoré sú venované priamo „virtuálnemu svetu“, ľudia trávia aspoň 54 percent svojho času rôznym digitálnym médiám v interakcii s mobilnými aplikáciami.

 

Čítate dobre, 54 percent! Z toho vyplýva, že priemerne sa človek minimálne pozrie na svoj smartfón 200 krát za deň.  Teda je tu gigantický potenciál na oslovenie vášho zákazníka v zásade nenútenou formou, prostredníctvom mobilného marketingu. Je to bezprecedentná príležitosť ako nadviazať a následne rozvíjať svoj potencionálny obchodný vzťah. Môžete sa zmieniť o produkte, poprípade podeliť sa o svoje nadobudnuté skúsenosti, a tak si zákazníka získať nadobro. 

 

Samozrejme máme tu rôzne sociálne siete, Snapchat, Instagram, Facebook a mnoho ďalších, prostredníctvom ktorých môžete budovať značku a šíriť povedomie o vašom produkte, a to chvála bohu priamo k ľudom, ktorý by aj chceli byť váš zákazník, len o Vás doposiaľ nepočuli, no nevadí dopočujú sa.

 

V minulom príspevku sme Vám priblížili ako fungujú vernostné programy,  aký má význam práve práca so zákazníkom a budovanie potrebného „vzťahu“.  

 

Chcem nadviazať na časť predošlú a poukázať na to, že doba napreduje a osloviť zákazníka už nemusí byť len v tlačenej papierovej podobe a už vôbec nie o plastových kartách. Povedzme si na rovinu, je to mnohokrát zbytočné, neúčinné a drahé! Určite mnoho z Vás má s tým skúsenosti, zaplatiť grafiku, potom to dať do tlače a nakoniec rozdistribuovať! Okrem toho, že tento proces trvá pomerne „dlhý“ čas, a k tomu všetkému je tu jedna zásadná otázka, ktorá sa Vám určite napadne, koľko krát to ostane niekde nepovšimnuté?  Ja osobne mám s tým skúsenosť a verte mi či nie, v mnohých prípadoch je to len strata času, ktorý som mohla využiť ako kreatívnu chvíľku k niečomu užitočnejšiemu...

 

Takže ako nevyhadzovať peniaze na „prežitky“?

 

Omnoho lepšou investíciou je zamerať sa práve na mobilný marketing.

Najlepšie je sa dostať zákazníkovi priamo do mobilu a to prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá ako ikona svieti pri každom zahliadnutí na žiariacu plochu mobilného zariadenia. To je vaša najsilnejšia reklama. Avšak tu je malý zádrhel, mobilné aplikácie na mieru sú však drahé, teda ich vývoj a po čase príde aj silná potreba inovácie, nakoľko doba ako aj je trendy sa neustále menia.

 

Existujú však riešenia, ktoré nie sú drahé a dajú sa využiť presne k potrebnej interakcii smerom k zákazníkovi. Je potrebné si stanoviť ciele, premyslieť si spôsob akým chceme upútať a nakoniec akým budete smerovať lojálnosť svojho zákazníka.

 

A ja Vám ponúkam riešenie ;)

Poučili ste už aplikácii Scandeal?

Možno áno, možno nie. Ak ale ešte nie tak verte mi, že je to, čo práve hľadáte.

 

Prečo?

 

Nuž lebo, Scandeal je platforma, nástroj, ktorý v sebe spája interaktívnu prácu so zákazníkom, no navyše slúži aj ako marketingový pomocník. Zákazníkov oslovujete priamo a to vždy keď tu potrebu intenzívne pociťujete, alebo sa len tak z času načas chcete pripomenúť. Viete si to prepojiť s Facebookom a tak ešte intenzívnejšie pracovať na dosiahnutí Vašich obchodných cieľov. Samozrejme, písala som o tom v minulom príspevku a na začiatku sa môže zdať, že je to práca na „dlhé lakte“, ale ak sa do toho raz zakusnete, svoje ovocie to nepochybne prinesie ;)

 

Čo môže byť pre Vás, ako obchodníka najlepšie, ako byť v kontakte so svojim zákazníkom. Dokonca oslovovať ho priamo skrz jeho mobilný telefón, tablet, či hodinky. Nezabudnime na fakt, že aj práve ten človek, ktorý je, alebo ešte len bude váš zákazník sa díva do svojho mobilného zariadenia približne 200 krát za deň! Je to novodobý trend, ktorý pomaly ale isto nahradí doteraz zaužívaný spôsob komunikácie a oslovenie zákazníka.

 

Ak máte ambície vo svojom biznise byť inovatívny, rozmýšľať chytrejšie ako Vaša konkurencia, určite by ste sa mali zamerať na mobilné zariadenie Vášho zákazníka!

 

Možno práve teraz rozmýšľate nad tým, a ostalo vo Vás rezonovať koľko času vlastne venujete svojmu mobilnému zariadeniu. VEĽA...

 

Mobilný marketing je niečo, o čom sa na Slovensku  začína rozprávať, no svete je to nevyhnutná súčasť marketingovej stratégie. Trend, ktorý je novinkou, no onedlho už to búde takmer každodenná súčasť našich životov a nebudeme mať z toho istým spôsobom strach.

Nečakajte na dobu, keď to bude už bežnou súčasťou vašej konkurencie, buďte to práve vy, kto nasadne na vlak ako prvý! Určite si tým zabezpečíte dobré miesto „na sedenie“.

 

Pamätajte, byť medzi prvými sa naozaj vyplatí!

 

Prečo nebyť o ten správny krok vpred? ;)

 

Zdroj - obrázok: http://www.iphonerumors.com

 

Zdroj: Internet