Premýšľali ste už nad "White Labelom"?

Vaša mobilná aplikácia nemusí byť až taká drahá!

 

Prečo je mať White Label riešenie pre Vás  jednoduchšie, ako sa pustiť do čisto vlastného riešenia.

 

Ak by sme tento svetovo zaužívaný výraz chceli preložiť do Slovenčiny, hovoril by sme o „bielej etikete“. Tento názov je pomerne výstižný už svojim názvom, v podstate vypovedá o možnostiach svojho využitia.

 

Stále neviete o čom je reč?

Tak teda White Label je výrobok, poprípade služba vyrábaná jednou spoločnosťou,  v tomto prípade producentom pre iné spoločnosti, ale tak, aby to vyzeralo ako keby si to spoločnosť vyrobila sama, bez producenta. 

Pre lepšie vysvetlenie, ako to vlastne funguje: Vy ste distribútor, máte vlastnú obchodnú značku, avšak cítite z obchodného hľadiska tlak, ktorý sa prejavuje zvýšeným dopytom po niečom, čo konkrétne nevyrábate. No a pre taký prípad je tu  White Label. Iste, môžete sa pustiť do vývoja alebo výroby vlastného produktu, či služby, avšak ak nemáte zrovna chuť investovať nemalé peniaze do vlastnej produkcie, jednoducho si to viete kúpiť od producenta ako spomínaný White Label a predávať ako Váš výrobok alebo službu.

Teda, ak sa ako podnikateľ stretnete s bežným obchodným problémom, že potrebujete niečo kam Váš podnikateľský zámer žiaľ nesiaha, môžete sa do toho vrhnúť, čo je samozrejme prvý nápad každého podnikateľa. To je prirodzené.

 

Avšak, nie vždy potrebné a najmä efektívne.

Predstavte si, že v snahe sa prispôsobiť dobe a jej požiadavkám sa rozhodnete produkovať niečo úplne nové. Začnete teda od nuly, v snahe naplniť očakávania s presnou špecifikáciou. Avšak každý z nás, keď sa rozhodne pre niečo také, ako to už spravidla býva, je nutné pripraviť značný rozpočet dostatok času aby sa požadovaný výsledok dosiahol.

Ak nemáte dostatok informácii a skúsenosti v danej oblasti, mali by ste sa pripraviť aj na neúspech, ktorý podnikanie, vývoj či výroba sem tam so sebou prináša.

 

Zdroj - obrázok: cronosgroup.net

 

Aby som to popísala najjednoduchšie ako sa dá. Niekedy je skutočne a zbytočne drahé vynájsť napríklad koleso. To už niekto pred Vami vynašiel a popri tom si musel preskákať a učiniť množstvo rozhodnutí, ktoré so sebou prinášali isté chyby, ktoré bolo nutné zvládnuť aby koleso bolo napokon kolesom.

Okrem toho, že pravdepodobne budete riešiť problémy, ktoré už raz niekto pred Vami nejakým spôsobom vyriešil, že budete opakovať tie isté chyby a budete musieť urobiť napokon tie isté rozhodnutia, Vám k tomu treba skutočnú kopu peňazí a množstvo času. No a za ten horlivo vynaložený čas Vás možno predbehne konkurencia, pretože aj keď sa na oko rozhodla pre rovnaký cieľ, zvolila inú cestu.

Teda je jednoduchšie a oveľa rozumnejšie, samozrejme ak máte pocit, že práve týmto spomínaním nástrahám sa Vám vôbec nechce odolávať tvárou v tvár. Vtedy je vhodné orientovať sa priamo na White Label. Pretože Vám niekto predá skutočne plnohodnotné riešenie, ktoré už je takmer hotové.

 

Takmer?!

No áno, takmer, pretože je to celý hotový produkt, pripravený priať Vašu podobu. Vašu značku, Vaše logo, a to najpodstatnejšie - Vašu identitu.

Chvíľka na zamyslenie. Kde všade sa asi tak stretávate s takým niečím?

 

Nuž...

Ešte stále si myslíte, že veľké obchodné reťazce majú taký široký záber v podobe tých najrôznejších produktov, ktoré majú na sebe ich obchodnú, poprípade produktovú značku? Keď sa nad tým reálne zamyslíme, prídeme na to, že to asi nie je možné. Tak napríklad, potravinový obchodný reťazec s vlastnou produktovou radou ponúka od mliečnych výrobkov po hygienické potreby cez sladké pečivo, ryžu, až po pracie a čistiace prostriedky. Uznajte bez White Label by to určite nebolo možné. ;)

Takto to funguje aj pri rôznych softvéroch, nemusíme hovoriť iba o produktoch určených na konzumáciu, alebo spotrebných produktoch ponúkaných rôznymi obchodnými reťazcami.

Takže, ak ste sa už zamýšľali nad vlastnou aplikáciou k Vášmu vernostnému programu, alebo nad mobilnou aplikáciu, prostredníctvom ktorej sa postaráte o svojich klientov máme pre Vás riešenie ;)

 

Aké?

No predsa White Label ;)

Ak ste už niekedy nad niečím takým uvažovali, alebo ste začali až po vzhliadnutí nášho BLOGU. Na začiatok úplne stačí ak nás kontaktujete a veľmi radi si s Vami o tom pokeckáme ;)

 

Či to pre Vás význam má, poprípade aké riešenie pre Vás máme.  ;)

Kde je vôľa, tam je cesta :D

 

Zdroj: Internet